×
Webshop for private

Hvor tit skal jeg tjekke dæktryk?

Dæktrykket spiller en afgørende rolle for dækkets levetid og sikkerheden. Dæktryk for den enkelte bil og model fastsættes individuelt af bilproducenten. Du kan finde det korrekte dæktryk for din bil i instruktionsbogen, brændstoftankens dæksel, indersiden af fordøren eller i handskerummet.

For lavt eller for højt dæktryk mindsker dækkets evne til at gribe ordentligt fat i vejen. Ikke nok med at det vil medføre hurtigere eller ujævn slitage, det har også en væsentlig indflydelse på kørslen, som kan være særligt farligt i sving ved høje hastigheder.

Hvis dæktrykket ikke er tilstrækkeligt i forhold til den vægt, der skal transporteres, stiger dækkets temperatur som følge af øget nedbøjning. For høj temperatur kan resultere i varige skader på dækket og i yderste konsekvens til, at dækket eksploderer.

Vi anbefaler:
Tjek dit dæktryk hver måned, og juster om nødvendigt. Du skal helst kontrollere dine dæk, når de er kolde, ikke når de stadig er varme efter kørsel. Glem ikke at tjekke reservehjulet - du ved aldrig, hvornår du måske får brug for det. Der henvises til bilfabrikantens supplerende oplysninger om reservedæk.


Spørg os -
vi kontakter dig

Ønsker du at blive kontaktet, kan du skrive dit navn og telefonnummer i felterne herunder. Så kontakter vi dig hurtigst muligt!