×
Webshop for private

Nu importør af Ascenso-dæk

Fredag d. 9. juni 2023

Ovethi – Dansk Dæk Service er blevet udnævnt som dansk ene-importør af de miljøbevidst producerede Ascenso-dæk til bl.a. traktorer og entreprenørmaskiner. Dermed har landmænd og entreprenører i Danmark nu nem adgang til et nyt kvalitetsmærke til stærkt konkurrencedygtige priser hos Ovethi.

Palle Beiskjaer

 

Første container med Ascenso-dæk fra Indien er netop landet i Ovethis hovedafdeling i Gelsted på Fyn. Palle Beiskjær, der er firmaets salgsdirektør med ansvar for salg af dæk og fælge til landbruget, tager imod.

”Vi har glædet os rigtig meget til at modtage første sending Ascenso-dæk fra det indiske firma. Og nu er de her! Indtil videre lever produkterne fuldkommen op til mine forventninger,” fortæller han. ”Karkasserne har en god fleksibilitet, og finishen er flot.”

Egen langtidstest af Ascenso-dækkene

Palle ser nu frem til allerede fra næste uge at komme i gang med at langtidsteste dækkene ude hos en række udvalgte landmænd og maskinstationer. Testene vil blive gennemført forskellige steder i Danmark – og under forskellige kørselsforhold. ”Aftalerne er på plads, så vi skal bare i gang. Vi udfører ofte vores egne tests af nye produkter, når vi får dem ind på hylderne. På den måde får vi nemlig rigtig god føling med dækkene og kan rådgive og vejlede kunderne mest optimalt,” forklarer Palle.

Uvildig test i Italien

Men faktisk er dækkene allerede blevet testet i Italien. Her har Provana Group gennemført en uvildig test af dækket XLR 880 på en John Deere 6250R med dækstørrelserne 600/70R30 (for) og 710/70R42 (bag). ”Testens konklusion er, at dækkene performer rigtig flot i forhold til konkurrenterne. Blandt andet ligger brændstofforbruget op til 4,6 % under konkurrenternes, ligesom Ascenso-dækkene har op til 4 % bedre trækkraft,” forklarer Palle. Det betyder, at dækkene med det samme kan reducere driftsomkostningerne, herunder brændstof.

 

Supergode dæk til konkurrencedygtige priser

Samtidig rammer Ascenso-dækkene ned i et segment, hvor der hidtil ikke har været et bredt udbud af produktmuligheder i flere prisklasser. ”Sammenlignet med europæiske konkurrenter er Ascenso-dækkene op til cirka 50 % billigere i anskaffelse og tilbyder på samme tid en supergod kvalitet,” pointerer Palle.

Berømt ’dæk-familie’ står bag

Bag Ascenso-mærket, der blev etableret i 2020, står virksomheden Mahansaria Tyres Private Limited, der er ejet af den berømte Mahansaria-familie. Deres rejse i dækindustrien begyndte i 1985, og siden da har de skabt to af verdens førende mærker inden for ’off highway’-dæk, nemlig BKT og Alliance Tire Group, der for et par år siden blev solgt til Yokohama. Nu er de så i gang med nye eventyr i deres fabrik, der råder over et produktionsareal på intet mindre end 127 hektarer. ”Det svarer til et område på størrelse med knapt 200 fodboldbaner,” fortæller Palle. Virksomheden, der har til huse i Panoli, Gujarat, har en produktions-kapacitet på 70.000 tons pr. år og leverer indtil videre dæk til 85 lande over hele kloden. I øjeblikket tilbyder de dæk i 532 størrelser. ”De 32 er kommet til her i maj måned, og flere er på vej,” slutter Palle.

 

‘Tread Green’ – ambition om at være 100 % CO2-neutral

Mahansaria Tyres Private Limited har med deres ”Tread Green”-indsats som mål at blive en 100% CO2-neutral produktionsvirksomhed, og tiltagene er allerede mange. For eksempel er firmaet i fuld gang med at plante 50.000 træer på området omkring fabrikken, alt spildevand genbruges igen og igen, og regnvandet opsamles for at minimere vandspildet. Desuden anvendes nitrogen i dæk-hærdningsprocessen, hvorved forbruget af vand og damp reduceres.

Mere info? Kontakt venligst: Palle Beiskjær på mobil 40 37 37 84 eller mail psb@ovethi.dk


(Pressemeddelelse udsendt d.d.).Spørg os -
vi kontakter dig

Ønsker du at blive kontaktet, kan du skrive dit navn og telefonnummer i felterne herunder. Så kontakter vi dig hurtigst muligt!