×

Portræt af en fødselar: Boys will be boys

Torsdag d. 10. januar 2019

 

Preben Thinggaard 75

 

Han står meget gerne og hepper fra sidelinjen, når der er Formel 1-løb et sted i Europa. Eller følger med på tv. For han er vild med motorsport - og biler. Hurtige biler. Spændende biler. Specielle biler. At se på dem. Studere deres design. Sidde bag rattet i dem. Mærke farten - og lægge hånden bag øret for endnu bedre at kunne høre og dernæst smile ad den der brølende lyd, der får hjertet til at banke lige lidt hurtigere. En livspassion, der ikke er blevet mindre med årene.  

Det er Thinggaard, Preben Thinggaard, vi her taler om. En mand, der i snart 60 år har drevet én og samme virksomhed, og som nu fylder 75 år. Det hører vist i dag til sjældenhederne, at nogen har væreti samme stilling i så mange år - og samtidig stadig er i vigør i chefstolen - men det er ikke desto mindre tilfældet med Preben og dæksalgsvirksomheden A/S Ovethi.

”Jeg lever og ånder for virksomheden, for den har altid været en naturlig del af mig. Jeg holder af livet i firmaet, for mine medarbejdere og kunder er stadig en stor drivkraft i mit liv. Så selvom jeg har afsindigt dygtige medarbejdere, der nok sagtens kunne klare skærene uden mig, og selvom jeg ikke arbejder så meget nu, som jeg gjorde førhen, så har jeg simpelt hen ikke lyst til at slippe tøjlerne helt,” fortæller Preben. ”Og selvom jeg holder rigtig meget af at spille tennis og kort og at nyde livet på én af klodens mange skønne pletter, ikke mindst vores dejlige hus og have i Gelsted, sammen med min hustru samlever Krystyna, så er der altså noget livsbekræftende og meget meningsfuldt i at være aktiv i erhvervslivet,” som han udtrykker det. 

 

PTS 2

 

Og han ved, hvad han taler om. Preben Thinggaard Sørensen var nemlig blot en kæk teenager på 15 år, da han i 1959 overtog virksomheden Ovethi fra sin far, Ove, og dermed affyrede startskuddet til en lang karriere inden for salg af dæk, som han ikke har forladt siden. Faderen havde startet virksomheden i 1954, hvor han begyndte at køre rundt til landmænd og sælge dæk. Men hans tiltagende leddegigt gjorde, at han ikke kunne passe firmaet, og at Preben derfor måtte – og ønskede – at tage over i en meget tidlig alder. 

 

PTS 4

 

”Som 15-årig manglede jeg selvfølgelig en til at køre mig rundt til kunderne, og det blev min kære mor, der i en alder af 46 år valgte at tage kørekort for at vi kunne få tingene til at hænge sammen. Det var udelukkende mig, der bankede på dørene, snakkede med og servicerede kunderne, så jeg lærte helt fra bunden, hvordan gamle dyder som arbejdsomhed, tillid, ærlighed og service er afgørende, når man driver virksomhed og har med kunder at gøre. Derfor er disse værdier stadig omdrejningspunktet og hjørnestene i Ovethi,” slår han fast. 

 

PTS 7

 

Preben har to børn, Thomas og Marlene, som han adopterede fra Libanon i henholdsvis 1979 og 1982 1970’ernesammen med sin daværende hustru. Begge børn ejer hver en tredjedel af virksomheden, og Thomas er blevet overdraget en del af ansvaret, nemlig salg af dæk til personbiler og varevogne. ”Når jeg engang ikke kan mere, er det planen, at Thomas tager over efter mig – og forhåbentlig en dag hans børn efter ham,” slutter Preben.

På den måde har historien og alderen sin egen fine og helt tydelige måde at tale på. For kodeordene i både Prebens og Ovethis liv handler om kolleger, familie og generationer, der sammen løser tingene. Og helst til støjen fra en V8-motor. Sådan er det bare.

 

PTS F1

 

Den 15. januar 2019 fylder Preben Thinggaard Sørensen, ejer og direktør i A/S Ovethi, 75 år. Den store dag bliver fejret til sommer, hvor der samtidig er en række andre milepæle, der skal markeres: Sønnen Thomas’ 40 års fødselsdag og 20 års jubilæum i firmaet , Prebens 60 års jubilæum samt virksomhedens 65 års jubilæum. Så ja, 2019 er noget af et ’rundt’ år i Ovethi-regi!

 

(Pressemeddelelse d. 8/1-19)

Spørg os -
vi kontakter dig

Ønsker du at blive kontaktet, kan du skrive dit navn og telefonnummer i felterne herunder. Så kontakter vi dig hurtigst muligt!