×
Webshop for private

Ovethi støtter Team Rynkeby - Anne Mette cykler for kritisk syge børn

Tirsdag d. 16. juni 2020

IMG 5242A

Selvom Team Rynkebys 2020-tur til Paris er aflyst på grund af Corona-situationen, så cykler Anne Mette Hansen fra Aarup på Vestfyn stadig for de kritisk syge børn og deres familier. På en af sine træningsture kiggede hun og hendes cykelmakker for nylig forbi A/S Ovethi i Gelsted, der er en af de virksomheder, hun har taget kontakt til for at skaffe donationer til Team Rynkebys arbejde.  

 

Som de fleste nok godt ved, så er Team Rynkeby et europæisk velgørenhedscykelhold, som hvert år cykler til Paris for at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme og deres familier. Løbet består af rundt regnet 2.100 motionscykelryttere og 550 hjælpere fordelt på 57 lokale hold fra Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøerne, Island, Tyskland og Schweiz. De deltagende ryttere er udvalgt blandt tusindvis af ansøgere, som har søgt arrangørerne om lov til at deltage i cykelturen til Paris og træningen op til denne event. 

En af dem er Anne Mette Hansen fra Aarup på Vestfyn, der er med for første gang i år. 

”Altså, jeg er jo selv sund og rask, så jeg prioriterer at finde både det mentale, fysiske og økonomiske overskud til at gøre noget for at hjælpe nogen, der ikke har det så godt som mig. Det gør mig taknemmelig og stolt, at jeg kan bidrage til at gøre en forskel for de børn og familier, der har det svært,” forklarer hun om sin motivation for at deltage i Team Rynkeby, som A/S Ovethi valgte at donere en sum penge til, da Anne Mette henvendte sig om sagen.

Turen aflyst – men rytterne cykler fortsat

I juli 2020 skulle turen til Paris traditionen tro have været gennemført som tidligere år, men grundet Covid19-situationen er den som mange andre store og små events blevet aflyst. Det betyder dog ikke, at man ikke kan fortsætte træningen og fortsat samle penge ind til de kritisk syge børn. 

”På mit hold cykler vi fortsat træningsture hver torsdag og lørdag indtil det tidpunkt i juli, hvor vi skulle have været afsted – og vi fortsætter herefter med at bygge formen op mod 2021-turen næste år. Vi har på grund af sundhedsmyndighedernes retningslinjer været nødt til at træne i mindre grupper, og i en periode kun to-og-to, hvilket også har betydet, at vores ture har været kortere end planlagt, men sådan er det. Vi prøver at få det bedste ud af situationen, og kan vi rejse endnu flere penge, gør vi det,” uddyber Anne Mette, der dog havde set meget frem til den cirka 1.200 km lange tur til Paris og Champs-Élysées, der var beregnet til at vare 7 dage. De mange kilometer på cykel ned igennem Europa kommer hun i stedet for til at tilbagelægge næste sommer.

Valuta for pengene til sponsorerne

Selvom den store 2020-tur er aflyst, kan man som rytter godt give sine sponsorer lidt ekstra valuta for pengene. 

”Jeg besluttede ret hurtigt, da vi hørte, at turen ville blive aflyst, at jeg – ligesom rigtig mange andre – ville fortsætte træningen. Samtidig besluttede jeg, at jeg på cykel ville besøge så mange af de sponsorer, jeg har været med til at skaffe, som muligt – bare for at holde fanen højt og fortsat markere de budskaber, Team Rynkeby står for. Det ændrer sig jo ikke, bare fordi vi ikke skal cykle til Paris i år,” konstaterer Anne Mette.

Donationerne går ubeskåret 

Team Rynkeby-donationerne kommer typisk på plads på den måde, at cykelrytterne selv finder sponsorer, som donerer penge, der går ubeskåret til de organisationer, som Team Rynkeby støtter. I Danmark støtter Team Rynkeby Børnecancerfonden og Børnelungefonden, og sidste år donerede Team Rynkeby hele 79,3 mio. DKK til organisationer, der hjælper børn med kritiske sygdomme - heraf gik de 29,4 mio. DKK til Børnecancerfonden og Børnelungefonden i Danmark. 

”Jeg synes, det er fantastisk, at pengene går ubeskåret til de organisationer, Team Rynkeby støtter. Vi har været på besøg på børneafdelingen på OUH, hvor vi med egne øjne kunne se eksempler på, hvad nogle af pengene er gået til. Det kan være noget på banalt som mørklægningsgardiner til de afsnit, hvor børn skal kunne sove i løbet af dagen, selvom det er lyst udenfor; eller iPads til de lidt større børn, der er indlagt, så de kan se og tale med deres skolekammerater,” forklarer Anne Mette.

Hun understreger i øvrigt, at fordi pengene går ubeskåret, så betyder det også, at alle ryttere selv står for udgifterne til eget tøj, udstyr, forplejning og hotelovernatninger undervejs på turen.

”Det giver mig SÅ megen energi”

Ud over at hjælpe de kritisk syge børn og deres familier ved at skaffe donationer til projektet, får Anne Mette også selv noget ud af at være med. 

”Der er ingen tvivl om, at jeg bruger rigtig megen tid på det. Men det giver mig SÅ megen energi at være med. Også selvom vi ikke kommer ud på den store tur i år. Det er selvfølgelig superærgerligt, for jeg havde virkelig glædet mig. Men konceptet i at hjælpe andre, at træne og at være en del af det netværk og fællesskab, der er omkring teamet, er helt fantastisk,” slutter hun.

 



Spørg os -
vi kontakter dig

Ønsker du at blive kontaktet, kan du skrive dit navn og telefonnummer i felterne herunder. Så kontakter vi dig hurtigst muligt!