×
Webshop for private

TALENT: Dækfirma sponsorerer gokart-pige

Tirsdag d. 22. marts 2016

Kamilla Willum 

(Pressemeddelelse, udsendt 22/3-16)

Dæksalgsvirksomheden A/S Ovethi med hovedkvarter i Gelsted på Fyn har indgået et sponsorsamarbejde med 17-årige gokartkører Kamilla Willum fra Harndrup, der starter kørslen op til sæsonen efter et par års pause fra banerne. Målet er at komme helt til tops.

Gulvet er fejet, værktøjet ligger snorlige på hylderne, og karten skinner fra sin hædersplads på podiet, da vi træder ind i det store værksted i Brenderup, hvor gokartkører Kamilla Willum og hendes far tager imod.

Benzin i blodet
Kamilla Willum er lige fyldt 17 år og går i 10. klasse i Middelfart. Men mens mange piger i hendes alder synger med på Justin Bieber og går op i farven på neglelakken, der er det noget andet, Kamillas hoved er fyldt af i mange af døgnets timer. Hun er nemlig som resten af sin familie bidt af motorsport og har kastet kærligheden på gokart. ”Jeg kan virkelig godt li’ fart, biler, speedway, motocross, formel 1 og gokart. Al sport, men især motorsport,” fortæller hun. Kevin Magnussen er da også et af idolerne.

”Faktisk var det min storebror, der startede med at køre gokart, og en dag tog han mig med, så jeg kunne prøve det. Jeg blev hurtigt bidt af det, så siden dengang har jeg bare haft lyst til at tilbringe rigtig mange timer i karten for at blive bedre og bedre”, forklarer Kamilla Willum.

Flotte resultater og prof træning
Kamilla har kørt gokart, siden hun var 8 år og har opnået flotte resultater som fx vinder af DM i Cadett-Mini i 2009, en fjerdeplads ved DM i Cadett-Junior i 2010 samt en fjerdeplads ved DM i KF3 National i 2011 og 2012. Desuden har hun deltaget i løb i udlandet og blev i 2011 udtaget af DASU og FIA/CIK til at deltage i talentcup’en ’Women in Motorsport’ sammen med 12 piger fra resten af verden.

Da Kamillas far har boet i udlandet i nogle år, har sporten i den mellemliggende periode ligget stille. Men nu er han hjemme igen – og så er det fuld fart fremad. Kamilla starter således 2016-sæsonen op for Danmarks største team RS Competition i en ny Tony-kart i en nyoprettet klasse, der hedder OK. Og for at holde sig i topform træner hun på flere fronter: ”Jeg styrketræner eller løber hver dag, jeg tænker på, hvad jeg spiser, jeg mentaltræner med hjælp fra min fars kæreste, og så tænker jeg meget på generelt at skabe engagement omkring min sport,” forklarer hun.

Dyre træningsdage!
Hjemmehørende i klubben i Søndersø, men med masser erfaring fra baner over hele landet, hvor man træner inden løbene, vil Kamilla fremadrettet være at finde på de danske baner 1-2 gange om ugen for at træne, køre baner. Men det er en dyr sport at køre gokart, så det at skaffe sig sponsorer er afgørende – og der er altid behov for flere. ”Normalt kører Kamilla ca. 160 omgange på en træningsdag, forklarer hendes far, Morten Willum. Og til det slider man hurtigt omkring fire sæt dæk à 1200-1300 kr. op. Så sådan en træningsdag løber hurtigt op rent økonomisk.” Kamilla er derfor også rigtig glad for, at Ovethi og dæk.dk har valgt at støtte hende. ”Uden deres sponsorat og samarbejde ville jeg nok ikke have haft muligheden for at komme i gang i år, så det er jeg selvfølgelig rigtig taknemlig for,” siger Kamilla.

Pige i en drengesport
Ved siden af motorsporten har Kamilla to fritidsjob. ”Der er da lidt meget at se til,” indrømmer hun – men tilføjer: ”Man må jo kæmpe for det, man vil noget med.” En attitude af ’pige med ben i næsen’, der også afspejles i det faktum, at Kamilla er vant til ekstra opmærksomhed som pige i en drengesport. ”Jeg har en rimelig heftig vindermentalitet, og drengene har stor respekt for mig, når jeg ligger lige bag dem. Så ved de godt, at der nok venter et lille trick,” griner hun. Faktisk er det Kamillas opfattelse, at der kan være mange fordele ved at være pige i en drengesport: ”Mange siger, at vi piger er mere rolige og er bedre til at holde fokus,” forklarer hun. Også Kamillas venner er med på den: ”Mine venner synes, det er megafedt, at jeg er så god, og drengene synes generelt, at det er mere spændende at høre om gokart end om heste.”

Første løb, som Kamilla Willum skal køre i år, er første afdeling af DSK, Dansk Superkart, den 16.-17. april i København.

Spørg os -
vi kontakter dig

Ønsker du at blive kontaktet, kan du skrive dit navn og telefonnummer i felterne herunder. Så kontakter vi dig hurtigst muligt!