×

Derfor skal du køre på vinterdæk - også om efteråret

Onsdag d. 18. oktober 2017

Efteraar 

Vinterdæk har efterårs- og vinteregenskaber. Sommerdæk har sommeregenskaber. Så enkelt er det. Det er derfor ikke raketfysisk, at skifter man ikke sine sommerdæk ud med vinterdæk, når vejret kræver det, så har dækket ikke de rette egenskaber til årstiden. I vinterhalvåret, dvs. i perioden fra ca. 1. november til 1. april, er det sikrest at køre på vinterdæk.

"Men er det ikke bare noget pjat," tænker du så måske... "Jeg fik jo nye sommerdæk på i år, så mønsteret er godt og dybt nok. Det går da nok."

Til det kan vi kun sige: NEJ! Hvert år kommer rigtig mange bilister og deres medtrafikanter til skade, fordi nogen ikke har fået skiftet til vinterdæk.

Vinterdæk er fremstillet med silikaprodukter og/ eller naturgummi, hvilket betyder, at de bevarer smidigheden selv under meget lave temperaturer. Derved både bremser og styrer de perfekt, når det er koldt. Og det bliver det jo tit allerede i efteråret.

HUSK: Et vinterdæk er ikke bare et vinterdæk. Det er øget sikkerhed i trafikken i efterårs- og vinterperioden for dig og dine kære (og alle de andre, du møder i trafikken - fodgængere, cyklister og andre bilister). Så sikkerhed KAN faktisk købes for penge. 

ERGO: Er det snart tid til, at skal du have skiftet dine dæk til vinterdæk for at øge sikkerheden for dig og dine kære? Så find dækkene på dæk.dk.

NB! Det er lovpligtigt at skifte dæk, når mønsterdybden på dine dæk er 1,6 mm eller derunder. Vi anbefaler dog, at du skifter, når der er 4 mm mønsterdybde tilbage på dine vinterdæk, da mere mønsterdybde betyder bedre vejgreb, kortere bremselængde - og derfor større sikkerhed. 

Bemærk: I den periode, hvor du slider dine vinterdæk fra 8 til 4 mm dækmønster, falder dækkets ydeevne i forhold til vejgreb og bremselængde ikke ligeså drastisk som i den periode, hvor du kører med 4-1,6 mm mønsterdybde. Derfor: Sørg for at få skiftet i god tid!

Spørg os -
vi kontakter dig

Ønsker du at blive kontaktet, kan du skrive dit navn og telefonnummer i felterne herunder. Så kontakter vi dig hurtigst muligt!